Moeder dochter weekend bij Centerparcs: een must-do!

Moeder dochter weekend bij Centerparcs: een must-do!

Moeder dochter weekend arrangementen zijn erg populair. Centerparcs heeft geen kant – en klare moeder dochter arrangementen, maar wel veel mogelijkheden om een perfect moeder dochter weekend te plannen. Zo verbleven wij op Centerparcs Heijderbos met een hotelarrangement dat we zelf aanpasten naar onze eigen wensen. In dit artikel meer informatie over de mogelijkheden bij Centerparcs voor een perfect weekendje weg samen en onze eigen ervaring op Centerparcs Heijderbos tijdens ons moeder dochter weekendje weg.

Disclaimer: Dit artikel bevalt geen samenwerking en is geschreven om inspiratie te geven aan moeders die een weekendje weg met hun dochter overwegen.

De mogelijkheden bij Centerparcs om een geweldig moeder dochter weekend arrangement te creëren

Als je denkt aan een moeder-dochter weekend, dan is het fijn om te weten dat Centerparcs verschillende mogelijkheden biedt. Het weekend wordt niet als een compleet vast pakket aangeboden. Juist de mogelijkheden om het te personaliseren vind ik een pré! Het is in het boeking proces mogelijk om zelf keuzes te maken die passen bij jullie eigen behoeften*. Zo creëer je een weekend weg dat geheel is afgestemd om jouw eigen agendaplanning. En weet je vooraf nog niet precies wat je allemaal wilt gaan doen, dan kan (bijna alles) later ter plekke worden bijgeboekt.

*De verschillende keuzes in het boekingsproces zijn afhankelijk van de gekozen Centerparcs locatie en het daar geboden aanbod aan activiteiten.

Een vakantiehuis of hotelkamer

Een hotelkamer heeft er standaard de hotelservice bij in, met dagelijkse schoonmaak, handdoekenwissel en een ontbijtbuffet in het buffetrestaurant. De vakantiehuisjes worden in verschillende luxe levels aangeboden. Hoe hoger de luxe, hoe meer er standaard in het huisje aanwezig is en erbij inbegrepen. Denk hierbij aan streaming wifi, broodjes aan huis bezorgd, handdoekenpakketten, opgemaakte bedden etc. Bij de luxere vakantieshuisjes is vaak een sauna en/of bubbelbad aanwezig. Ook zijn er op verschillende parken bijzondere accommodaties zoals bijvoorbeeld een woonboot, een boomhuis een wellness cottage, adventure cottage of een Beach Chilla. Een eigen vakantiehuisje heeft als voordeel dat je echt een eigen ‘woning’ hebt met meerdere kamers en een eigen tuin. Bij een hotelkamer is dit beperkt tot een klein terras of balkon en heb je slechts een kamer en geen aparte woonkamer. De hotelkamer is daarentegen weer direct aan het plaza gekoppeld en je kan dan vanuit je hotelkamer overdekt naar het zwembad, de restaurants en winkels lopen.

Voor- en nadelen Hotelkamer op een rij

 • Geen eigen woning enkel een slaapkamer en een klein terras of balkon
 • Geen rustige natuurlijke omgeving, de hotelkamers zitten aan het Plaza vast en daarmee in het hart van de activiteiten.
 • Mogelijk extra geluiden van buren.
 • Standaard hotelservice inbegrepen.
 • Standaard ontbijtbuffet in het buffetrestaurant inbegrepen.
 • Zonder naar buiten te hoeven (uitkomst bij guur weer) direct vanuit de hotelkamer naar bijvoorbeeld het zwemparadijs Aqua Mondo.

Voor- en nadelen Bungalow op een rij

 • Een eigen woning met een eigen tuin
 • Een locatie die je zelf kunt kiezen (voorkeurslocatie) aan bijvoorbeeld het water, rustige gelegen, op het zuiden etc.
 • Meer privacy
 • Afhankelijke van het soort accommodatie zijn extra’s zoals handdoekenpakket, opgemaakte bedden en streaming wifi inbegrepen, al kan dit altijd worden bijgeboekt.
 • Niet direct aan het plaza verbonden, waardoor een rustigere omgeving.

Waarom wij er bewust voor kozen om een hotelarrangement te boeken?

Wij kozen ervoor om in een hotelkamer te verblijven. Dit bleek een geweldige beslissing. Wij vonden het pure luxe om zonder jas en veel spullen vanuit de hotelkamer overdekt naar het zwembad te kunnen lopen met onze zwemkleding al aan onder een jurkje en de badslippers aan onze voeten. (Wij zagen meer gasten dit doen, dus dachten: ‘dat kunnen wij ook!‘)

Bij een hotelarrangement zit het ontbijt er standaard in. Ook krijg je standaard alle gemakken die normaal ook in een hotel aanwezig zijn. Je kamer wordt opgeruimd, handdoeken etc. zijn aanwezig. Het ontbijt kan je elke ochtend nuttige in het buffetrestaurant. Je kan dus kiezen waar je trek in hebt en hoe vaak je langs alle versnaperingen gaat.

Het avondeten hebben wij er voor 2 avonden bijgeboekt. We gingen een avond dineren in het Italiaanse restaurant waar we een driegangenmenu vrij van de kaart konden kiezen. De tweede avond aten we in het buffetrestaurant. Dochterlief had het toen vooral voorzien op de toetjes. Moet een keer kunnen. 😉

Onze ervaring tijdens ons moeder dochter weekend arrangement op Centerparcs Heijderbos

Je kan het bij Centerparcs zo gek maken als je zelf wil en je budget toestaat. Feitelijk hoef je niet zelf te koken, er zijn meerdere restaurants en afhaalmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De parkwinkel heeft alles in huis, zij het tegen een wat hoger tarief als de gemiddelde supermarkt en de plaza voorziet iederen graag van een hapje en drankje gedurende de ruime openingstijden. Ook is er een bescheiden mogelijkheid om wat te shoppen en een souvenier mee te nemen naar huis.

De activiteiten zijn deels bij de boeking inbegrepen. Denk aan de toegang voor Aqua Mundo of Jungle Dome, maar verder is er nog genoeg waar je eventueel extra vertier aan kunt beleven. Denk aan bowlen, klimmen, midget golf, boogschieten, paintball, huren van fietsen en andere (elektrische) voertuigen, waterfietsen, kinderactiviteiten zoals speurtochten, creatieve workshops.

Het weekend was ditmaal echt bedoeld als verwenweekend voor dochterlief en ze mocht zelf aangeven wat ze graag wilde doen. We zijn dan ook wezen bowlen, hebben een Escape room ervaring succesvol afgerond en dochterlief ging indoor klimmen. Daarnaast zijn we elke dag gaan zwemmen en aten we buiten de deur.

Ons weekend vond in het voorjaar plaats en het was koud buiten, maar we konden vrijwel overal overdekt naar toe en hebben dan ook geen last gehad van kou of nattigheid.

De klimmuur: het hoogtepunt

Bij Centerparcs Heijderbos is het mogelijk om indoor te klimmen. Dit wilde dochterlief graag proberen. En met succes, ze kon er geen genoeg van krijgen. Helaas wilden haar handen aan het einde van het uur niet meer, zovaak is ze naar boven geklommen op de verschillende banen. 😉

Wat heeft ons moeder dochter weekend gekost?

Centerparcs is geen goedkope locatie. Toch vond ik het hotelarrangement met ontbijt en bijgeboekt avondeten voor 2 dagen in het voorjaar het waard. Al met al hebben we het weekend denk ik ongeveer 600 euro uitgegeven. Met alle activiteiten, drankjes tussendoor, versnaperingen, de hotelkamer en de maaltijden erbij in. Het is een behoorlijk bedrag, maar wij hebben er een bulk aan mooie herinneringen aan overgehouden.

Onze conclusie

Uiteraard is er altijd wel iets wat beter kan, maar eigenlijk was het weekend qua activiteiten echt helemaal goed. We hebben genoten.

Het enige wat puntje van pech was dat onze hotelkamer de tweede nacht veel geluidshinder had van lucht in het verwarmingssysteem. De nachtrust is daardoor wat beperkt geweest die nacht, waardoor er geen uitgeslapen gevoel was op zondagmorgen bij het ontbijt. Als tip kreeg ik mee de volgende keer de hotelkamer zo laag mogelijk te boeken. Daar is de minste last van lucht in de buizen te verwachten. Ook werden we netjes gecompenseerd met een cadeaubon die we vrij mochten besteden op de dag van vertrek aan eten, activiteiten of in de shops.

Onze eindconclusie: het smaakt naar meer! We gaan waarschijnlijk nog dit jaar nogmaals samen naar een andere Centerparcs voor een moeder dochter weekend! En er staat ook al een weekend naar Rotterdam in de planning, enkel nog de datum vastleggen. 😉

Ben jij al eens samen met je dochter een weekend weg geweest? En zo ja, waar naar toe? Ik hoor het graag!

Barbara


Disclaimer: deze blog is eerder verschenen op Onlybyme.nl een zusterwebsite van Onlyoppad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *