Mijn verblijf bij Fletcher hotel De Buunderkamp

Fletcher hotel De Buunderkamp

Af en toe ga ik alleen naar een hotel om 2 of 3 dagen een mezelf af te schermen van afleiding in het gezin en zo optimaal mogelijk te studeren. Zo ben ik recent naar Fletcher hotel De Buunderkamp geweest en heb ik daar 2 nachten geslapen in een Junior Suite. Deze blog bevat mijn persoonlijke ervaringen over mijn verblijf in Fletcher hotel De Buunderkamp

Hoe beviel het overnachten bij Fletcher hotel De Buunderkamp mij?

Ditmaal verbleef ik 2 nachten bij Fletcher De Buunderkamp in Wolfheze, met als doel grote vorderingen maken in de te bestuderen stof met twee weken na dit bezoek een tentamen gepland. Dit is goed gelukt!

De hotelbezetting was tijdens mijn verblijf laag al heeft dit waarschijnlijk veel te maken met de tijd van het jaar (januari), het slechte weer (temperaturen rond het vriespunt en regen) en de nachten die ik er verbleef (van zondag t/m dinsdag).. Voor mijn doel (studeren) was ideaal: hoe rustiger de hotelbezetting, hoe beter. Want weinig mensen betekent weinig geluiden en dus weinig afleiding.

Het hotel heeft een zwembad, een sauna, je kunt hier fietsen huren en de keuken is degelijk. Zelf heb ik geen gebruik gemaakt van het zwembad en de sauna dus kan ik daar verder niet over oordelen. De kamer heb ik bijna fulltime bezet en dus ook gebruik gemaakt van roomservice. Deze is prima in orde. Het ontbijt is goed verzorgd. Ik kan het huisgemaakte bananenbrood aanbevelen!

Een junior suite: de voordelen

Fletcher hotel De Buunderkamp

Wat ik een groot voordeel vond van de Junior Suite was het losse bad en de separate douche. Thuis hebben wij geen bad dus is het extra lekker als je dat in een hotel wel kunt inplannen. Een ideale ontspanning tussen het studeren door.

Fletcher hotel De Buunderkamp

Ook heeft de junior suite een ruimere opstelling met een zithoek en het is zelfs mogelijk hier iets langere tijd te verblijven met een aparte hoek waar een kleine keukenunit in zit met koffie en thee faciliteiten en een koelkast met kastjes waar je wat eetgerei, drinkbekers en eten in kunt opbergen.

Het grote balkon heb ik niet gebruikt (te koud in de winter met temperaturen rond het vriespunt), maar ik zie mezelf hier ergens de komende maanden nog wel een keer verblijven en dan lekker op het balkon studeren. Je kunt hier makkelijk met 4 personen op zitten zonder elkaar in de weg te zitten. Let er wel op dat je kiest voor een Junior Suite met de zon in jouw gewenste positie. In de zomer staat op deze zijde heel lang de zon, ideaal voor zonaanbidders maar voor mij met hogere temperaturen wat te gortig.

Is Fletcher hotel De Buunderkamp een aanbeveling?

Fletcher hotel De Buunderkamp

In mijn ogen heeft Fletcher als hotelorganisatie altijd een goede degelijke prijs-kwaliteitsverhouding*. Mijn verblijf bij locatie De Buunderkamp is dan ook niet mijn eerste goede ervaring met Fletcher hotels.

De Fletcher hotelketen is degelijk maar heeft niet op iedere vestiging een heel luxe kameruitstraling. Deze is vaak iets gedateerd, maar zeker niet slecht. Al is er in mijn ogen altijd wel iets te vinden als je zoekt naar gebreken.

Daar ik een goed bed het belangrijkste vind en goede stoelen om op te zitten en dit altijd goed in orde is overnacht ik graag in een van hun vestigingen.

* – Zelf verbleef ik in januari 2023 (tijdens de 25 euro p.p. actie periode nu de Fletcher hotelketen 25 jaar bestaat) voor 75 euro per nacht in een Junior Suite met ontbijtbuffet. Indien ik had gekozen voor een ‘gewone’ kamer had de prijs uitgekomen op 50 euro per nacht per kamer. De kamerprijs is gebaseerd op 2 verblijvende personen exclusief 3 euro verblijfsbelasting per persoon per nacht.

Hotel De Buunderkamp is overigens niet het enige hotel van de Fletcher hotelketen in Wolfheze. Zo is er in dezelfde plaats ook Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze en ligt er een paar kilometer verderop een ander Fletcher hotel waar wij eerder verbleven met onze twee jongsten: Fletcher hotel Doorwerth- Arnhem.

Waren er punten voor verbetering vatbaar?

Los van het feit dat ik met veel plezier 2 dagen in deze junior suite heb doorgebracht waren er wel puntjes die beter hadden gekund. Zo waren de ramen zeer slecht gezeemd (ik wilde een foto maken van binnen naar buiten, maar de strepen waren me te storend), iets wat je overigens enkel ziet als je de vitrage opzij schuift.

Daarnaast waren de pompjes bij het bad en onder de douche niet gevuld waardoor ik misgreep tijdens mijn eerste badsessie. Dit werd echter meteen opgelost toen ik dit aangaf. Ook kreeg ik op mijn verzoek direct een extra set handdoeken, daar ik bijna altijd afzie van de schoonmaakbeurt als ik 2 nachten ergens verblijf. Thuis wordt er ook niet dagelijks schoongemaakt. 😉

Nu zou het goed kunnen dat mijn kamer niet geheel tip top was afgeleverd, omdat ik zelf bij aankomst om een andere kamer heb gevraagd. Ik had eerst een kamer met een heel mooi uitzicht, enkel was daar een bedbank opgemaakt en bleek die bedbank niet inklapbaar(slaapbank was kapot). Op zich was dit geen probleem, maar omdat ik bijna fulltime op de kamer zou verblijven vanwege het studeren had ik liever een kamer met minder mooi uitzicht maar binnen een meer rustige uitstraling. Het feit dat ik direct een andere kamer kreeg aangeboden vond ik een fijn alternatief.

De conclusie: De buunderkamp is voor herhaling vatbaar!

Fletcher hotel De Buunderkamp is het ideaal om te relaxen en studeren. Beide redenen voor mij om hier nogmaals naar toe te gaan. Ik wil hier de volgende keer zeker het zwembad en de sauna uitproberen en gaan wandelen met wandelpaden van Natuurmonumenten in de nabije omgeving.

Het hotel heeft geen airconditioning waardoor ik me voor kan stellen dat het hier in het hoogseizoen erg warm kan zijn, maar het grote balkon doet dan weer erg goed. Er zijn ook kamers die op de noordzijde liggen. 😉

Barbara (45): Ik voel me na dit verblijf dankbaar dat het me gelukt is flink vorderingen te maken met studeren en dat ik heel even mezelf los kon maken maken van ons drukke gezinsleven thuis. Het bad deed dan ook wonderen tussen het studeren door! Met 2 peuters (2 en 3,5 jaar) en een tiener(12) thuis is het daar dagelijks behoorlijk hectisch en soms lukt het me dan niet goed genoeg om de focus te bij het studeren te krijgen en om dan toch die focus te krijgen is het een uitkomst dat ik af en toe heel even een (studie)break kan inlassen. Met dank aan mijn lieve man die thuis de boel dan draaiende houd. <3


Voor meer informatie over Fletcher hotel De Buunderkamp verwijs ik je graag naar hun eigen website: https://www.hoteldebuunderkamp.nl/nl/

Disclaimer: Er is geen sprake van een samenwerking met Fletcher. Deze blog is op eigen initiatief geschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *